woensdag 15 april 2020

Er moet nog Zand zijn

Over 'Zand' verschenen veel recensies en beoordelingen op Nederlandse en Vlaamse recensiewebsites en lezersblogs.
Een selectie.

MappaLibri is een gezaghebbende recensiewebsite die geldt als referentie voor literatuurliefhebbers. Bibliothecarissen slaan er de beoordelingen op na in functie van het aanschafbeleid van hun bibliotheek.
-> Recensie van Jooris van Hulle

Op de website ThrillZone worden nieuwe thrillers en misdaadromans voortdurend onder de aandacht gebracht. Er zijn aankondigingen, promoties, lezersacties en vooral: veel recensies. Geen boek ontsnapt aan de aandacht van de recensenten.
-> Recensie van Chris van der Burg

De boekenwebsite Perfecte Buren vaart onder Nederlandse en Vlaamse vlag.Op de website komen voortdurend besprekingen van nieuw verschenen boeken en er zijn allerlei lezersacties en promotiecampagnes. Op de site worden ook auteursblogs verzameld en er zijn interviews met schrijvers en lezers.
-> Recensie van Severine Lefebre

Hebban.nl is de grootste boekensite en lezerscommunity van Nederland. Geen enkele nieuwe roman komt niet in handen van het recensentenkorps. En als een van hen dan vier sterren veil heeft voor 'Zand', ben je alweer een heel tevreden man.
->Lees alle recensies en reviews die verschenen op Hebban

Op haar blog 'Reading & Writing' publiceert auteur Hanneke Tinor-Centir een grote diversiteit aan boekrecensies. Ook 'Zand' ontglipte niet aan haar aandacht.
-> Recensie van Hanneke Tinor-Centi

Stichting NBD Biblion recenseert alle nieuwe boeken. Schrijvers wachten altijd een beetje bang die recensie af, want ze is een referentie op zich en bepaalt vooral in Nederland het aankoopgedrag van bibliotheken.
-> Dit schreef recensent G.P. Schuring:
"Lerares Nederlands Sarah uit Oostende is met haar partner Tom voor een week vakantie op Schiermonnikoog. Intussen doet Mats, een vroegere vriend, naspeuring om haar terug te vinden. Dat is niet eenvoudig omdat hij aan ernstig geheugenverlies lijdt na een bijna fatale val in een Zwitserse gletsjerspleet. Ergens is er het vage idee dat zij daarvoor verantwoordelijk was. Hij ontdekt waar zij is en reist haar achterna.
Op het eiland wordt Sarah geconfronteerd met de zeer opdringerige Michael en begint Mats zich steeds meer te herinneren van Sarah's rol bij zijn ongeluk. Reden om haar middels intriges te vangen in een web waaruit ze zich niet kan bevrijden.Het is een intrigerend en boeiend verteld verhaal met veel aandacht voor de natuur en de bezienswaardigheden van het eiland. De psyche van de hoofdpersonen wordt haarfijn gefileerd, net zoals de onderlinge verhouding tussen Sarah en Tom en de enorme psychische druk die Michael weet uit te oefenen in zijn vrouwenjacht. 'Misdaadroman' zoals de band vermeldt, is een wat misleidende term; het is veeleer een psychologische thriller."

Wordt aangevuld ...

Je kan 'Zand' boek bestellen bij de uitgeverij (hier) en bij alle (online) boekhandels (bijvoorbeeld deze).


Lees meer:

Geen opmerkingen: